Gastenboek

Recente verhalen: Jayden • Regina • Sofie

Archief: Lennart • Lauren

Op deze pagina staan verhalen en ervaringen van bevallingen, die begeleid werden door onze praktijk. Als je ook net bevallen bent en je vindt het leuk om je verhaal te delen, doe dan ook een inzending.

Jayden

jayden

Op maandag 22 augustus had ik overdag al een rommelig gevoel in mijn buik. Ik voelde dat de bevalling elk moment op gang kon komen. Heel de dag had ik weeën om de 8 a 10 minuten. Het was wachten op het doorzetten. Om 22:45 uur kwamen de weeën om de 3 a 4 minuten. Ik heb het aangekeken tot 01:00 uur ’s nachts (nacht van 23 augustus) ik hield het niet meer van de pijn en besloot de verloskundige te bellen. Annelieke Paalvast had die nacht dienst en kwam gelijk. Ze was rond kwart over 1 hier. Ik bleek toen al 3 cm ontsluiting te hebben. Annelieke belde het ziekenhuis dat we eraan kwamen, aangezien ik in het ziekenhuis wilde bevallen.

Eenmaal in het ziekenhuis werden mijn vliezen gebroken en kwamen de weeën sneller en sneller. Na wat ongemakken in het ziekenhuis van een stroomstoring, waardoor geen warm water aanwezig was, liep Annelieke met koffiebekertjes heet water uit de koffieautomaat heen en weer van wachtkamer naar verloskamer. Zodat ik opgefrist kon worden door mijn schoonmoeder en mijn moeder. Annelieke zag op een geven moment aan me dat ik het niet meer trok. De pijn was te erg en het duurde allemaal langer dan verwacht. Annelieke heeft toen besloten mij over te dragen aan de gyneacoloog van het ziekenhuis. Die kwam naar me kijken, hij zag dat ik het niet meer trok en al mijn krachten op waren. Hij nam actie en om 07:10 uur s ochtends werd ik aan infuus gelegd en kreeg ik pijnstilling om tot rust en op krachten te komen.

Eenmaal tot rust en op kracht gekomen, kon ik er weer tegen aan. Dankzij de goede zorgen en aanpak van Annelieke, die zorgde dat er wat ging gebeuren, werd om 11:45 uur mijn zoon Jayden Delano Kasanpawiro geboren. Met een zwangerschap van 39 weken en 2 dagen.

Dank je wel, Annelieke, voor al je hulp en betrokkenheid bij de bevalling van onze zoon.

Regina

regina

Op zondagavond 24 juli begonnen rond zeven uur de weeën. Toen stelde het nog niet zo veel voor, maar wat waren we blij dat het begon. In de loop van de nacht werden ze steeds heftiger, dus belde mijn man de dienstdoende verloskundige. Dat was Annelieke.

Een tijdje later was ze bij ons thuis gearriveerd. Zes uur waren we in het geboortehotel en toen had ik 3 cm ontsluiting. Nadat Annelieke de vliezen had doorgebroken had ik om 7 uur al 5 cm ontsluiting. Toen hield ik het niet meer van de pijn. Ons kleine meisje wilde zo graag komen dat ze al met haar hoofdje begon te duwen. Ik besloot om pijnstilling te krijgen alleen kon dat niet in het geboortehotel. Dus werd ik in een rolstoel gehesen om naar het ziekenhuis te gaan. Eenmaal daar aangekomen ging Annelieke weer kijken en ondertussen had ik al 9 cm ontsluiting na ons ritje door het ziekenhuis. Ik mocht gelijk gaan persen, van de verdoving kwam niets meer. En na 15 minuten was ons mooie meisje Regina er al. Wat een wonder is het zeg. Dank je wel Annelieke, en natuurlijk ook alle andere verloskundigen.

Sofie

sofie Na 40 weken en 4 dagen wachten word ik ’s nachts rond 2 uur wakker met ‘rugpijn’. De rugpijn zet rond 4:30 uur door, hey dit is niet zomaar ’n rugpijn maar dit zijn rugweeën!! Ik ga om 5 uur in bad en de weeën komen heel onregelmatig. Rond 7 uur heb ik bloedverlies en bel ik rond 7:30 uur toch maar naar Margo. Margo is blij verrast, want een week ervoor hadden wij voor de grap nog afgesproken dat ik op een woensdag ging bevallen, want dan konden zij en Richelle (stagiaire) de bevalling doen! Margo geeft aan dat zij zo rond 10:00 uur langs zal komen. Rond 9.15 uur komt mijn tweelingzus Marieke even langs, en krijg ik weeën om de minuut. Zij belt gelijk naar de verloskundigenpraktijk en geeft aan dat het opeens snel lijkt te gaan. Margo belooft er gelijk aan te komen, ze was het dossier van Marieke aan het doornemen (zij had namelijk een vlotte bevalling van haar dochter). Om ongeveer 9:35 uur stappen Margo en Richelle bij ons binnen. Even later bekijken ze hoeveel cm ontsluiting ik heb en geven ze aan dat dit een thuisbevalling zal worden, want het ziekenhuis gaan we niet meer halen! Het hele huis is gelijk in rep en roer; de kraamzorg wordt gebeld; de kachel gaat aan en het water wordt gekookt! Het is mijn eerste bevalling maar ik vind ’t prima en na 5 persweeën wordt onze Sofie geboren om 10:40 uur. Doordat het allemaal zo snel is gegaan, moet ik wel gehecht worden, maar dat doen Margo en Richelle zelf. De beschuitjes met muisjes worden intussen gesmeerd en vervolgens zitten we met zijn zessen aan de thee met beschuit! Wij kijken met een heel positief gevoel terug op de zwangerschap, de begeleiding en de bevalling! Ik vond het elke keer weer gezellig om op controle te komen en de bevalling was eigenlijk een soort ‘feestje’! Dank jullie wel !!!!