Vervolgcontroles

De reguliere vervolgcontroles duren ongeveer 15 minuten. Aan het begin van de zwangerschap kom je om de 4 weken. Naar mate de zwangerschap vordert zullen we je vaker zien. Ongeveer een maand voor de uitgerekende datum wordt er een dubbele afspraak ingepland zodat we rustig de bevalling met jullie kunnen doorspreken. Vanaf 37 weken zien we je iedere week. In totaal kom je ongeveer 14 keer bij ons langs voor je zwangerschapscontroles.
Wil je graag vaker of juist minder vaak komen? Bespreek dit dan met ons.

Tijdens de vervolgcontroles bespreken we hoe het met je gaat, beantwoorden we vragen, meten je bloeddruk, controleren we de groei van de baby en luisteren we naar het hartje van de baby. Bij 30 weken wordt middels een vingerprik nogmaals je ijzergehalte bepaald. 
Bij bijzonderheden tijdens deze vervolgcontroles zal de verloskundige verder onderzoek doen of je doorsturen naar het ziekenhuis.

Bedrijfsfotografie Verloskunde IJsselmonde - Sachin Fotografie Rotterdam-9

Partners, kinderen en familieleden zijn altijd welkom bij de controles maar probeer dit wel te beperken tot enkele per keer.

Het kan gebeuren dat een controle onverwacht langer duurt of dat er iemand met spoed wordt ingepland op het spreekuur. Mocht het spreekuur hierdoor wat uitlopen dan vragen wij hiervoor je begrip.