Wie zijn wij?

Verloskundigenpraktijk IJsselmonde is een praktijk met al vele tientallen jaren ervaring in het begeleiden van de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Deze ervaring en expertise heeft ons gebracht waar we nu zijn: een professionele, veelzijdige en laagdrempelige praktijk voor de zwangeren van Rotterdam-Zuid. Een praktijk voor vertrouwde verloskundige zorg.

De verloskundige praktijk is verbonden aan Centrum Vrouw Centraal. In dit centrum bevinden zich meerdere disciplines die garant staan voor een nog betere begeleiding van de zwangerschap. Hier kunt u terecht voor prenatale screening (Star MDC), bekkenfysiotherapie (Cure+), voedingsadvies en kraamzorg (kraamzorg Rotterdam en de Eilanden) Voor meer informatie, zie de website van Centrum Vrouw Centraal.

Werkgebied

Ons werkgebied omvat Rotterdam-Zuid met de postcodes 2987, 3071, 3072 en 3075-3079.
Mocht je buiten deze postcodes wonen dan is het vaak ook geen probleem dus neem gerust contact met ons op.

De verloskundigen

In onze praktijk werken we met een vaste groep betrokken verloskundigen.
Gedurende het hele jaar werken er één of meerdere waarneemsters in de praktijk. Dit zijn gediplomeerde verloskundigen die werken wanneer één van de vaste verloskundigen vakantie heeft of met verlof is.
Van te voren weet je niet wie er bij je bevalling aanwezig zal zijn. Daarom proberen we ervoor te zorgen dat je tijdens de zwangerschap alle verloskundigen een keer gezien hebt zodat je ons allemaal leert kennen en bij de bevalling een bekend gezicht ziet. De assistente houdt dit vaak in de gaten.

Annette
 
Annette Rinnert, verloskundige en echoscopiste
Ik ben Annette Rinnert (verloskundige en echoscopiste) en werk sinds 1991 in deze praktijk. Ik had de eer om het stokje over te nemen van ‘Zuster van Duin’ die destijds half IJsselmonde op de wereld gezet heeft.
Van origine kom ik uit Duitsland en ben toen in de jaren tachtig speciaal voor de verloskundigenopleiding en het werk naar Nederland gekomen. Een stap waar ik nooit spijt van had.
Na al die jaren is het nog steeds boeiend en fantastisch werk. Het is zo bijzonder: Je begeleid eerst een vrouw met haar partner in de zwangerschap, daarna is het keihard werken voor de vrouw tijdens de bevalling en dan het geluk vanuit de zijlijn mee mogen maken… waanzinnig toch?
Ik weet nog precies het gevoel nadat mijn zoon geboren werd. Het voelde zo speciaal dat ik me niet voor kon stellen dat elke moeder dit gevoel heeft.
Ik wil mijn steentje eraan bijdragen dat u zo veilig en ontspannen mogelijk tot het moment komt dat u uw kind in de armen mag sluiten.
Graag tot gauw.
BIG-nummer: 19023497203.

Margo
 
Margo van Nienes, verloskundige en echoscopiste
Ik ben Margo van Nienes (verloskundige en echoscopiste) Na het behalen van mijn diploma voor verloskundige in 2008 ben ik vrijwel direct aan de slag gegaan in deze praktijk. Niet veel later in december 2009 werd ik zelf voor het eerst moeder. Ik maakte mee hoe het was om zwanger te zijn, te bevallen (ja echt…ook bij mij deed dat echt vreselijk pijn en oh wat was ik blij met Annette die me coachte en er doorheen sleepte) maar ook de onzekerheden als kersverse moeder te ervaren. Deze ervaring maakte mij een rijker mens, maar ook een meer inlevende, betrokken verloskundige. 
Er volgden vrij vlot nog 2 kinderen, steeds 19 maanden na elkaar. Hierdoor ben ik van 2009 tot en met 2013 vrij veel met verlof geweest. Nu worden de kinderen al wat ouder en krijg ik weer wat meer tijd voor bijvoorbeeld echo’s maken. Hier heb ik in mei 2016 mijn diploma voor behaald. 
Het mooie aan mijn vak en onze praktijk vind ik dat we professionaliteit en hoogwaardige zorg combineren met persoonlijke aandacht en tijd voor de vrouw, partner en eventueel oudere kinderen. Ik hoop van harte dat je je welkom en op je gemak zult voelen! Hopelijk tot snel.
BIG-nummer: 59910176703.

Joyce
 
Joyce Vaandrager, verloskundige, echoscopiste en anticonceptie
Mijn naam is Joyce Vaandrager (verloskundige en echoscopiste) en werk sinds 2009 in de praktijk. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam Zuid en woon hier nog steeds. Ik kom dan ook geregeld tijdens het boodschappen halen één van “onze” moeders met baby tegen. Jullie zwangerschap, bevalling en kraamtijd zie ik als een bijzondere reis van 9 maanden waar ik deelgenoot van mag zijn. Ik vind het belangrijk dat we samen met jullie invulling geven aan de zwangerschap en de bevalling met jullie wensen en de gezondheid van moeder en kind centraal. Als verloskundige vind ik het heel bijzonder om een man en vrouw te ontmoeten, ze te begeleiden in de zwangerschap en te zien transformeren naar ouders bij de geboorte van hun kindje. Één van de meest indrukwekkende en intieme momenten in jullie leven mag ik bij aanwezig zijn en begeleiden. Hoewel veel mensen denken dat het voor ons heel normaal werk is vind ik het iedere bevalling weer prachtig om mee te mogen maken en te zien hoe sterk een vrouw is. 
Ik hoop jullie snel te zien in de zwangerschap, bij de bevalling of met een beschuitje in de kraamtijd. Anders hebben we altijd de supermarkt nog 😉
BIG-nummer: 9911589603.

Janine
 
Janine Bataille, verloskundige en anticonceptie
Mijn naam is Janine Bataille (verloskundige). Samen met mijn bruisende gezin van 5 kinderen, woon ik in Barendrecht. Sinds 2013 werk ik met veel plezier bij deze praktijk en sinds 2018 ben ik maat. Wat me zo aanspreekt aan het werken bij deze praktijk is dat het een heel gemêleerde praktijk is, met zwangeren uit veel verschillende achtergronden en culturen. Ik vind het heel bijzonder om elke dag weer in een ander gezin terecht te komen en deelgenoot te mogen zijn van de geboorte van een nieuwe wereldburger! Ik werk als verloskundige echt vanuit mijn hart. Ook vind ik korte lijntjes en warme overdracht naar andere disciplines en collega’s heel belangrijk. Daarnaast hebben mijn eigen (drieling) zwangerschappen en bevallingen, mijn inlevingsvermogen in de zwangere vrouw en het pasgeboren kind versterkt. Het geeft me veel voldoening om nu zelf andere vrouwen letterlijk en figuurlijk te mogen bijstaan in hun groeiproces naar het moederschap. Een goede vertrouwensband met onze cliënten vind ik heel belangrijk, je kunt daarom altijd even je verhaal kwijt bij mij. Ik hoop je snel te ontmoeten op het spreekuur, tijdens de bevalling of in het kraambed!
BIG-nummer: 59917245003.

Esther
 
Esther Ploeg, verloskundige
Ik ben Esther Ploeg (verloskundige). Na wat omwegen van studies verpleegkunde, klassieke zang en pedagogiek, ben ik uiteindelijk ingeloot bij de opleiding tot verloskundige; mijn grote wens. In 2007 ben ik afgestudeerd en heb bij verschillende verloskundigenpraktijken gewerkt, voordat ik in 2011 terecht kwam bij de praktijk in IJsselmonde, waar ik helemaal op m’n plek ben. Ik vind het na al die jaren nog steeds een voorrecht om bij het bijzondere proces van zwangerschap en geboorte aanwezig te mogen zijn en het is mijn streven om onze zwangeren en hun partners het gevoel van geborgenheid en veiligheid te geven zodat ze goed terug kunnen kijken op de zwangerschap, bevalling en het kraambed.
BIG-nummer: 99043820203.
 
Noelle

Noëlle Honcoop, verloskundige
Mijn naam is Noëlle Honcoop en ik ben sinds maart 2018 werkzaam bij verloskundigenpraktijk IJsselmonde. Ik ben afgestudeerd aan de verloskunde academie in Rotterdam na een jarenlange wens om verloskundige te worden. Het begon allemaal toen ik een jaar of 9 was en samen met mijn moeder wekelijks naar het televisieprogramma ‘de bevalling’ keek. Ik vond het zo fascinerend om een bevalling te zien en wist toen… ‘ik wil verloskundige worden’. Het mooiste van het verloskundige zijn vind ik dat je gedurende de gehele zwangerschap, bevalling en kraambed in contact bent met de (aanstaande) ouders en een vertrouwensband kunt opbouwen. In de loop van de zwangerschap zie je hen de verandering naar het ouderschap doormaken en leef je samen toe naar de geboorte van het kindje. Wat geeft het een prachtig gevoel als de kersverse ouders met een positief gevoel terug kunnen kijken op de gehele zorg. Na heel wat bevallingen die ik heb meegemaakt blijft het speciaal en een hele eer om bij zo’n belangrijk moment in het leven aanwezig te mogen zijn.
Ik hoop jullie allemaal snel te ontmoeten!
BIG-nummer: 49921884903.

Iris Geerders, verloskundige

Ik ben Iris Geerders, 23 jaar en ik kom de praktijk versterken. Sinds september 2019 ben ik werkzaam in Rotterdam als verloskundige en jullie kunnen me vanaf 7 oktober tegenkomen bij het spreekuur, de bevalling of kraamvisites. Ik ben opgegroeid in Maassluis en woon nu twee jaar in Rotterdam Zuid. Vanaf mijn 14e is het mijn droom geweest om verloskundige te worden en nu mag ik dit beroep met veel geluk beoefenen!
Als verloskundige wil ik de cliënten altijd een gevoel van vertrouwen geven in henzelf en het mooie proces van de zwangerschap. Ik hoop dat ik jou met je partner snel mag ontmoeten en dit proces met jullie door mag maken.

BIG-nummer: 39926564103.

Martine
 
Martine Zanen, O&G verpleegkundige
Ik ben Martine Zanen (O&G verpleegkundige). Sinds 2005 werk ik met veel plezier in deze praktijk. Voordat ik hier kwam werken heb ik als verpleegkundige op de afdeling verloskunde van het St. Clara Ziekenhuis gewerkt.
In de praktijk ben ik te vinden achter de telefoon, assisteer bij het spreekuur, doe administratie en rij eenmaal per week ook kraamvisites.
Het leuke aan dit werk vind ik vooral dat je de zwangere de hele zwangerschap ziet en kan begeleiden. En haar zo nu en dan ook met de baby in het kraambed ziet.
Naast mijn werk, ben ik moeder van 2 jongens. En hoe kan het ook anders, tijdens mijn zwangerschappen ben ik zelf ook begeleid door de verloskundigen van IJsselmonde.
BIG-nummer: 29006082430.

IMG_0217
 
Arianne de Sterke, kraamverzorgende/praktijkassistente en borstvoedingsconsulente

Studenten

Wij zijn een opleidingspraktijk. Dit betekent dat wij ieder jaar verschillende verloskundigen in opleiding begeleiden. Zij draaien mee met alle werkzaamheden van de verloskundige waardoor je haar tijdens de spreekuren, de bevalling en het kraambed kunt treffen. Zij voert ook handelingen uit. De student werkt altijd onder supervisie van een verloskundige.
Mocht u bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van een student kunt u dit altijd melden bij de verloskundige of assistente. De student zal dan niet aanwezig zijn.