Wie zijn wij?

Verloskundigenpraktijk IJsselmonde is een praktijk met al vele tientallen jaren ervaring in het begeleiden van de zwangerschap, bevalling en het kraambed. Deze ervaring en expertise heeft ons gebracht waar we nu zijn: een professionele, veelzijdige en laagdrempelige praktijk voor de zwangeren van Rotterdam-Zuid. Een praktijk voor vertrouwde verloskundige zorg.

De verloskundige praktijk is verbonden aan Centrum Vrouw Centraal. In dit centrum bevinden zich meerdere disciplines die garant staan voor een nog betere begeleiding van de zwangerschap. Hier kunt u terecht voor prenatale screening (Star SHL), bekkenfysiotherapie (Cure+), voedingsadvies en kraamzorg (kraamzorg Rotterdam en de Eilanden) Voor meer informatie, zie de website van Centrum Vrouw Centraal.

Werkgebied

Ons werkgebied omvat Rotterdam-Zuid met de postcodes 2987, 3071, 3072 en 3075-3079.
Mocht je buiten deze postcodes wonen dan is het vaak ook geen probleem dus neem gerust contact met ons op.

De verloskundigen

In onze praktijk werken we met een vaste groep betrokken verloskundigen.
Gedurende het hele jaar werken er één of meerdere waarneemsters in de praktijk. Dit zijn gediplomeerde verloskundigen die werken wanneer één van de vaste verloskundigen vakantie heeft of met verlof is.
Van te voren weet je niet wie er bij je bevalling aanwezig zal zijn. Daarom proberen we ervoor te zorgen dat je tijdens de zwangerschap alle verloskundigen een keer gezien hebt zodat je ons allemaal leert kennen en bij de bevalling een bekend gezicht ziet. De assistente houdt dit vaak in de gaten.

 
Joyce Vaandrager, verloskundige, echoscopiste en anticonceptie
 
Mijn naam is Joyce Vaandrager, ik ben verloskundige, echoscopiste en ik plaats spiralen. 
Ik werk sinds 2009 in de praktijk. Ik ben geboren en getogen in Rotterdam Zuid en woon samen met mijn partner in IJsselmonde. Het is dan ook niet geheel ondenkbaar dat ik je tijdens het boodschappen halen of op de Keizerswaard tegenkom.
In 2011 heb ik de echo-opleiding gedaan dus ik maak vaak de eerste kennismaking met jullie kindje mee. Het maken van echo’s heeft mijn werk nog leuker gemaakt.  
Jullie zwangerschap, bevalling en de kraamtijd zie ik als een bijzondere reis van 9 maanden waar ik deelgenoot van mag zijn. Ik vind het belangrijk dat we samen met jullie invulling geven aan de zwangerschap en de bevalling. Met jullie wensen en de gezondheid van moeder en kind centraal.
Als verloskundige vind ik het heel bijzonder om een stel te ontmoeten, ze te begeleiden in de zwangerschap en te zien transformeren naar ouders bij de geboorte van hun kindje. Hoewel veel mensen denken dat het voor ons gewoon werk is, vind ik iedere bevalling weer een voorrecht om mee te mogen maken.
Ik hoop jullie snel te zien in de zwangerschap, bij de bevalling of bij het plaatsen van een spiraal.
BIG-nummer: 9911589603.

 

Janine Bataille, verloskundige en anticonceptie
 
Mijn naam is Janine Bataille en ik ben verloskundige en anticonceptiespecialist.
Sinds 2013 werk ik met veel plezier bij deze praktijk als verloskundige. In 2015 heb ik me gespecialiseerd in anticonceptie.
Wat me zo aanspreekt van werken op zuid in Rotterdam, is dat elke dag weer anders is. We werken hier met mensen uit veel verschillende culturen en achtergronden. Ik vind het heel bijzonder om elke dag weer in een ander gezin terecht te komen en deelgenoot te mogen zijn van de geboorte van een nieuwe wereldburger. Zelf heb ik ook 5 kinderen, 2 meisjes en nog een jongensdrieling! Mijn eigen zwangerschappen en bevallingen hebben zeker mijn inlevingsvermogen bij de zwangere vrouwen versterkt. Ik ben heel zorgzaam en vind het fijn om andere vrouwen letterlijk en figuurlijk te mogen bijstaan in hun groeiproces naar het moederschap. Een goede vertrouwensband en een luisterend oor, vind ik heel belangrijk, je kunt daarom altijd je verhaal even bij mij kwijt! Ik hou heel erg van mijn werk als verloskundige, maar daarnaast kan je mij zeker vinden in de tuin of op de dansvloer. Bobina de bouwer is mijn bijnaam, dus ja, ik houd ook van klussen en creatief bezig zijn, daar kan ik echt mijn ei in kwijt. Niet voor niks heb ik een groot gezin, het is altijd een gezellige boel bij mij thuis, waar iedereen welkom is, want warmte en gezelligheid daar kan ik echt van genieten!
Ik hoop je snel te ontmoeten in de praktijk of bij je thuis.
BIG-nummer: 59917245003.

 

Noëlle Honcoop, verloskundige
 
Ik ben Noëlle Honcoop en ik ben sinds 2018 werkzaam bij deze praktijk. Het is altijd mijn droom geweest om verloskundige te worden en ik vind het nog elke dag een feestje om dit mooie beroep uit te mogen voeren! Het mooiste van het verloskundige zijn vind ik dat je 9 maanden lang in contact bent met de ouders en een vertrouwensband kunt opbouwen. In de loop van de zwangerschap zie je hen de verandering naar het ouderschap doormaken en leef je samen toe naar de geboorte van het kindje. Na heel wat bevallingen die ik heb begeleid blijft het speciaal en een hele eer om bij zo’n belangrijk moment in het leven aanwezig te mogen zijn. In 2021 heb zelf mogen ervaren hoe het is om zwanger te zijn en is onze dochter Sophie geboren! In 2023 is daar onze zoon Kai bij gekomen.
Ik hoop jullie allemaal snel te ontmoeten in de praktijk!
BIG-nummer: 49921884903.

 

Iris Geerders, verloskundige

Mijn naam is Iris Geerders. Sinds september 2019 ben ik werkzaam in Rotterdam en omstreken als verloskundige. Jullie kunnen me tegenkomen bij het spreekuur, de bevalling en kraamvisites. Daarnaast verzorg ik sinds kort de informatieavonden op de praktijk.
Ik ben opgegroeid in Maassluis en ben voor de opleiding naar Rotterdam verhuisd. Vanaf mijn 14e is het mijn droom geweest om verloskundige te worden en nu mag ik dit beroep met veel geluk beoefenen! Daarbij heb ik de aanvullende functie als consulent seksuele gezondheid.
Als verloskundige wil ik de cliënten altijd een gevoel van vertrouwen geven in henzelf en het mooie proces van ouders worden. Transparant zijn en mensen in hun kracht zetten vind ik erg belangrijk. Ik hoop dat ik jou met je partner snel mag ontmoeten en dit proces met jullie door mag maken.
BIG-nummer: 39926564103.

 

Nelleke op den Brouw, verloskundige en echoscopiste

Mijn naam is Nelleke op den Brouw. In 2010 ben ik afgestudeerd en alweer een aantal jaren werk ik als waarnemend verloskundige in Rotterdam-Zuid. Sinds april doe ik echospreekuren in deze praktijk en spring ik ook af en toe bij met de diensten.
Als moeder van drie jongens ervaar ik hoe mooi (en intens!) het moederschap kan zijn. Het blijft heel bijzonder om samen met (aanstaande) ouders een nieuw leven te mogen bewonderen en verwelkomen!
Tot snel in de praktijk!
BIG-nummer: 29912991003

 

 

Jetske van Oostrum, verloskundige
 
Ik ben Jetske van Oostrum en ben sinds september 2022 werkzaam bij deze praktijk. Sinds mijn 15e had ik de wens om verloskundige te worden. Op de middelbare school heb ik een weekje snuffelstage gelopen in deze praktijk en sindsdien was ik verkocht. Hoe leuk is het om dan nu als verloskundige hier aan het werk te zijn
Ik ben geboren en opgegroeid in Nieuw-Lekkerland. Een klein dorpje aan de dijk naast de molens. Tijdens mijn studie ben ik verhuisd naar Rotterdam en heb ik het rustige dorpsleven ingeruild voor het bruisende stadsleven.
Ik vind het een voorrecht om zwangeren en partners te begeleiden in het proces van zwanger zijn, bevallen en ouders worden. Ik vind het belangrijk dat jullie je op je gemak en vertrouwd voelen tijdens deze periode. Een grote glimlach en een portie geduld omschrijft het beste mijn karakter. Jullie kunnen mij tegenkomen tijdens de spreekuren, de bevalling en de kraamvisites. Hopelijk tot snel in de praktijk!
BIG-nummer: 09931547603

 

Laura Philippi, verloskundige
 
Mijn naam is Laura Philippi en ben sinds januari 2023 werkzaam bij verloskundigenpraktijk Ijsselmonde. Als klein meisje van vier jaar maakte ik kennis met de geboortezorg door de geboorte van mijn zusje. Vanaf dat moment was één ding zeker, ik moest en zou verloskundige worden.
Ik hoop een verloskundige te zijn die een luisterend oor kan bieden, die u het vertrouwen kan geven en die samen met u kijkt wat u nodig heeft tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamtijd.
Want als dat gelukt is, ben ik een heel tevreden verloskundige!
Tot snel in de praktijk!
BIG-nummer: 09931877303

 

 

 

Martine Zanen, O&G verpleegkundige
 
Ik ben Martine Zanen. Sinds 2005 werk ik, als O&G verpleegkundige, met veel plezier in deze praktijk.

 

Voordat ik hier kwam werken heb ik als verpleegkundige op de afdeling verloskunde van het St. Clara ziekenhuis gewerkt. In de praktijk ben ik te vinden achter de telefoon, assisteer ik bij het spreekuur, doe administratie en rij kraamvisites. Het leuke aan het werken in de praktijk, vind ik vooral dat je de zwangere de hele zwangerschap ziet en mag begeleiden in deze bijzondere periode. En soms ook de baby in het kraambed kan ontmoeten. Naast mijn werk ben ik vaak in de natuur te vinden om te fotograferen of gewoon lekker te wandelen.
BIG-nummer: 29006082430.

 
 
Arianne de Sterke, kraamverzorgende/praktijkassistente en borstvoedingsconsulente

Mijn naam is Arianne de Stercke.
Ik werk sinds 2017 in deze gezellige praktijk.
Hiervoor heb ik 19 jaar in het Ikazia ziekenhuis gewerkt op de afdeling Verloskunde.
Mijn aandachtsgebied is Borstvoeding. Wil je hier graag goed voorbereid mee aan de slag, dan kun je een vrijblijvend voorlichtingsgesprek bij mij inplannen.
Maar ook voor andere dingen kun je natuurlijk bij mij terecht en ben ik graag een luisterend oor.
Ik ben getrouwd met Bert, heb 4 kinderen, 9 kleindochters , 1 kleinzoon en 3 bonuskleinkinderen.
Jullie zullen me ontmoeten achter de telefoon of tijdens het spreekuur.

 

Studenten

Wij zijn een opleidingspraktijk. Dit betekent dat wij ieder jaar verschillende verloskundigen in opleiding begeleiden. Zij draaien mee met alle werkzaamheden van de verloskundige waardoor je haar tijdens de spreekuren, de bevalling en het kraambed kunt treffen. Zij voert ook handelingen uit. De student werkt altijd onder supervisie van een verloskundige.
Mocht u bezwaar hebben tegen de aanwezigheid van een student kunt u dit altijd melden bij de verloskundige of assistente. De student zal dan niet aanwezig zijn.