Kinderwensspreekuur

Ben je nog niet zwanger, maar wil je dit wel graag worden? Dan kun je bij ons terecht op het kinderwensspreekuur. Met dit spreekuur helpen we je om je zwangerschap zo goed mogelijk te laten beginnen. Het is dus niet bedoeld voor stellen bij wie het niet lukt om zwanger te raken. Als je problemen hebt om zwanger te worden, dan ga je naar je huisarts. Die verwijst je, indien nodig, naar een gynaecoloog.

Leefstijl en leeftijd

Ondanks dat je misschien nog niet zwanger bent, heeft de periode vóórdat je zwanger wordt een grote invloed op je kans om zwanger te worden en op de gezondheid van je baby. Jouw leefstijl en die van je partner zijn heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Het is dus goed om daarbij stil te staan op het moment dat je zwanger wilt worden. Hierbij kan het kinderwensspreekuur een steuntje in de rug zijn.

Vragenlijst zwangerwijzer

Voordat je naar het kinderwensspreekuur komt, vragen we je samen met je partner de zwangerwijzer in te vullen en minimaal een week van tevoren naar ons op te sturen of langs te brengen. Deze wordt gebruikt als leidraad voor het kinderwensspreekuur.

Bedrijfsfotografie Verloskunde IJsselmonde - Sachin Fotografie Rotterdam-1

Wat wordt er besproken?

Aan de hand van jullie antwoorden in deze vragenlijst maken we een inschatting van eventuele risico’s voor de zwangerschap. Die risico’s bespreken we dan met jullie tijdens dit spreekuur.
We bespreken onder meer voeding, roken, alcoholgebruik, sporten, werk, medicijngebruik, aandoeningen in jullie familie en vruchtbaarheid. Stellen we een risicofactor vast? Dan kunnen we jullie verwijzen naar je huisarts, een gynaecoloog, een diëtiste of een andere specialist. Verder krijg je tijdens dit spreekuur informatie over foliumzuur, gezonde voeding en leefstijl, bloedonderzoeken en onderzoeken bij het ongeboren kindje.
Ben je geïnteresseerd in het kinderwensspreekuur, maak dan een afspraak via de afsprakenlijn. Dit kan eventueel ook in de avonduren. Het is belangrijk dat de partner hierbij aanwezig is. Dit consult duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.